Proiectele noastre



PROIECTE  și  PROGRAME
europene, naționale și județene


ERASMUS+ 2021-2027

Suntem Școală Erasmus+! 

Cu bucurie vă anunțăm faptul că 
Școala noastră a primit acreditare pentru desfășurarea de activități europene în cadrul Programului Erasmus+ 
pentru perioada 2021-2027.

Tipuri de activități pe care le vom organiza în aceasta perioadă:

-  mobilități pe termen scurt ale elevilor 
- mobilități ale personalului didactic și didactic auxiliar
- activități de job-shadowing în școli partenere europene
- participare la cursuri de formare europene
- vizite pregătitoare la parteneri europeni
- găzduire grupuri de elevi din școlile/țările partenere
- organizare / găzduire de activități de job-shadowing pentru profesori europeni 
- proiecte eTwinning

Vă așteptăm să participați cu noi la toate aceste activități și s împărtășiți, alături de noi, activități de învățare și formare europene într-un mediu stimulant și creativ.

Fii  ERASMUS+ alături de noi!

Școala 21 Sibiu


Agenția Națională Erasmus+ 

Intro Erasmus+

Despre oameni

Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată va finanța parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi. Mai multe informații găsești aici. De asemenea, va susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul va finanța activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului. 

Despre buget

Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 - 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decât nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2017-2013 și reflectă importanța pe care UE o acordă acestor domenii și angajamentul de a investi în ele. 

Despre temele vizate în Erasmus+

Erasmus+ reunește șapte programe ale UE în domeniul educațieiformăriitineretului și susține, pentru  prima dată, sportul. Cele șapte programe europene de finanțare reunite sunt: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate. Având o abordare integrată, Erasmus+ oferă mai multe posibilități de cooperare între sectoarele educațieiformăriitineretului și sportului



Mai multe informații despre Programul Erasmus+ al UE  aici https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_en



* * * * * 

ȘCOALA DE VARĂ

Proiectul Școlii de Vară s-a născut din dorința de a oferi elevilor din comunitatea Școlii Gimnaziale nr. 21 posibilitatea de a petrece o parte din vacanța de vară într-un mod recreativ, creativ și educativ.

Prin acest proiect ne propunem să facilităm contactul nemijlocit al copiilor din comunitatea Școlii Gimnaziale nr. 21 Sibiu cu aspecte multiple legate de viata culturală, patrimoniul cultural material și imaterial, sport și dezvoltare personală. 
Copiii şi cadrele didactice coordonatoare privesc această provocare ca pe un strălucit prilej de stimulare a creativității, de mobilizare a energiilor şi spiritului creator, de creștere a efortului spre perfecţiune, de concurenţă creativă. Prin intermediul artelor plastice și decorative, a traditiilor locale, prin sport și mișcare, dorim să promovăm comunicarea între elevi și profesori, să dezvoltăm colaborarea între mebrii comunității, parte în procesul educațional comunitar, toate îmbrăcate în forma unor activităţi extracurriculare gen Școala de vară.

Ediții organizate: 2

Programul activităților ediția 2022 - 

Programul activităților ediția 2021 -



Link-uri - Activități organizate în cadrul Școlii de vară:


* * * * *


* * * * *

VOLUNTAR pentru O ZI


*  *  *

*  *  *






* * * * * 

"Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri"

- proiect realizat în colaborare cu Asociația de Bun Gust, Tribuna Sibiu



* * * * *

 
PROIECTE 2019-2020

Festivalul creativității
2-6 martie 2020






*  *  *  *  *

Proiectul internaţional de 
formare si dezvoltare profesionala 
Violenţa domestică - provocări şi soluţii 


a fost organizat de Asociatia Femeilor din Sibiu 
în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu


Proiectul își propune să organizeze un spatiu de lucru si intalnire a persoanelor interesate de problematica propusa, in scopul cautarii unor solutii practice si eficiente de diminuare a fenomenului violentei in familie. In paralel, prin proiect, ne propunem sa marcam Ziua internationala impotriva violentei domestice, aniversata in fiecare an la 25 noiembrie, pentru a trage un semnal de alarma asupra acestui fenomen care afecteaza din ce in ce mai multe femei – statisticile spun ca la fiecare 10 secunde, una din trei femei este afectata de o forma de violenta.

Proiectul se desfasoara pe mai multe componente:

a)      Organizarea unui workshop internaţional cu tema „Comunitate, instituţii şi ONG-uri – Strângerea de fonduri”. Workshop-ul are ca scop abordarea problemelor cu care se confruntă instituţiile locale, dar și organizaţiile și asociaţiile care se adresează persoanelor vulnerabile, mai ales femei şi copii, care se confruntă cu violenţa domestică sau alte forme ale abuzului. Activităţile urmăresc găsirea de soluţii viabile pentru a putea fi ajutate persoanele din categoriile vulnerabile menţionate. La această editie, invitati speciali sunt doamna Moira Hammond, membră ACWW - Associated Country Women of the World, reprezentant SEFWI (the Suffolk East Federation of Women's Institutes) si dl. Graeme Hammond, MA, OBE, din Marea Britanie.

b)      Masa rotundă cu tema “Violenţa domestică - provocări și soluţii”. Masa rotundă are ca scop discutarea problemelor întâlnite de către centrele de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice, instituţiile locale, dar și organizaţiile și asociaţiile care se adresează persoanelor vulnerabile, mai ales femei şi copii care se confruntă cu fenomenul violenţei domestice, dar și cu alte forme ale abuzului. Discuţiile urmăresc găsirea de soluţii viabile pentru a putea fi ajutate persoanele din categoriile vulnerabile menţionate. La editia I am avut ca invitat special pe doamna Elisabeth Rusdal, președinta Asociaţiei Femeilor și Familiei din Norvegia - Norges Kvinne-og familieforbund (una dintre cele mai mari organizaţii de femei din Norvegia, care are mai mult de 3 000 de membre si peste 170 de cluburi locale în toată ţara), reprezentantă ACWW - Associated Country Women of the World.
La aceasta editie va fi invitat personal de specialitate din centre de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice si se vor aborda probleme legate de noile standarde de lucru pentru aceste centre si personalul implicat, conform noilor modificari legislative.

c)      Organizarea unui simpozion cu tema  „Mediul familial violent – vulnerabilităţi în scăderea performanţei şcolare a elevului”. Scopul acestui simpozion este de a conştientiza opinia publică generală, în particular mediul educaţional, cu privire la impactul negativ al fenomenului violentei domestice asupra performanţei elevilor, martori ai violenţei în familie. În cursul acestui Simpozion vor avea loc prezentări plenare care vizează o serie de tematici printre care menţionăm: „Comunitate, instituţii şi ONG-uri – activităţi pentru prevenirea violenţei şi a discriminării”, „Cyber bullying”. Lucrarile prezentate la simpozion vor fi grupate intr-o brosura ce va fi distribuita tuturor persoanelor interesate.

d)      Expozitie de desene si lucrari artistico-plastice cu tema „Spune NU Violentei domestice!”. Lucrarile pot fi realizate in orice tehnica, avand la baza principiul Art-terapiei – terapia prin arta este un mod de a depasi problemele cauzate de violenta domestica si creeaza un spatiu necesar femeilor si copiilor afectati de a se regasi pe sine si de a-si gasi un nou drum in viata.


Programele de formare si activitatile propuse prin acest proiect contribuie la dezvoltarea cunoştinţelor, deprinderilor, aptitudinilor angajaţilor şi se reflectă în realizarea performantă a atribuţiilor. Pe de altă parte, instruirea conferă sentimentul de încredere în competenţele proprii şi determină creşterea satisfacţiei în muncă. Formarea profesională continuă asigură specialiştilor fie dezvoltarea competenţelor profesionale deja dobândite, fie dobândirea de noi competenţe în domeniul de activitate în care profesează – asistență socială și psihologie. 


Coordonator proiect, prof. Violeta Solomon, membra Asociatia Femeilor din Sibiu





*  *  *  *  *




 

*  *  *  *  * 

 





Proiectul european Erasmus+


Toți diferiți - toți egali - 

activitate de job-shadowing pentru elevii 

cu cerinte educationale speciale
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu