ERASMUS+ 2021-2027



Mai multe informații despre proiectele Erasmus+ implementate la Școala Gimnaziala nr. 21 Sibiu


AICI:


https://sites.google.com/view/scoala21sibiu-erasmus2021-2027/pagina-de-pornire?authuser=0

*  *  *  *  *  *  * 


Activitate de formare a cadrelor didactice

 

"Game-based learning and gamification in the classroom", Praga, 26 iunie - 1 iulie 2023


Organizator: Vice Versza Praga, Republica Ceha


Descrierea activitatii de formare:

Toată lumea adoră să joace jocuri: sunt captivante, captivante și distractive. Astfel, putem face activitățile noastre educaționale la fel de interesante și pline de satisfacții? Aceasta este „gamificarea”, adică includerea elementelor de design de joc în alte domenii sau activități. Cercetările și observațiile sugerează că gamificarea oferă beneficii extraordinare atunci când este utilizată în mod corespunzător .

Prin urmare, învățarea despre aceasta și modul de integrare eficientă a acestora într-un cadru educațional este un atu puternic în curriculum-ul oricărui profesionist din domeniile educației și comunicării.

Acest curs isi propune sa ofere participantilor o modalitate inedita de a face activitățile educaționale mai eficiente prin utilizarea gamificării. Acesta va acoperi subiecte precum jocurile traditionale, jocurile de rol (RPG), jocurile de masă, LEGO și jocurile digitale și video. Se va pune un accent special pe jocurile sociale și educaționale.




Acesta va prezenta participanților concepte și modele de design de joc, oferindu-le experiența completă de proiectare a unui joc (faze de concept, design, prototip și playtest). Deoarece este o activitate complexă, se va baza din inginerie, informatică, psihologie, sociologie, istorie, antropologie, știința comunicării, arte și multe altele pentru a-i face pe profesori să se simtă în largul lor în timp ce își creează primul joc .

Cursul va avea o abordare foarte practică, combinând elemente de teorie, lucru în grup și discuții cu faze experiențiale în care participanții vor avea ocazia să-și proiecteze propriile jocuri și să învețe din experiența directă.

Participantii au fost intridusi in conceptul si practica gamificarii si auprimit sfaturi utile si usor de aplicat pentru a include elemente de design de joc in viata profesionala si de zi cu zi.


Rezultatele activitatii de formare - participantii au invatat sa: 

  • Distinga între diferitele tipuri de jocuri;
  • Identifice principiile și definițiile designului jocului (de exemplu, mecanisme de recompensă, bucle de activitate, crearea de obiceiuri, distracție, experiență imersivă, povestire emergentă și ramificată);
  • Utilizeze jocuri în scopuri educaționale;
  • creeze jocuri plecand de la experiența personală/profesionala sau sa proiecteze activități complet noi bazate pe joc;
  • Includa elemente de joc în activitatea lor educațională (gamificare);
  • Exploateze jocurile pentru a răspândi sau a consolida valorile în comunități și societate.

*  *  *  *  * 


*  *  *  *  *


Mobilitate Erasmus+ la Szkola Podstawowa nr.68 im.II Tysiaclecia din Wroklaw, Polonia 



Cinci elevi si patru cadre didactice de la SCoala Gimnaziala nr. 21 Sibiu au experimentat sistemul scolar din Polonia: "Copiii au fost incantati si bine primiti".  


În perioada 29 mai – 2 iunie s-a desfasurat ultima mobilitate de grup a elevilor de la Scoala Gimnaziala nr. 21 Sibiu, la partenerii de proiect din Polonia, Szkola Podstawowa nr.68 im.II Tysiaclecia din Wroklaw.

 

Programul activitatilor a fost organizat astfel:


28 Mai - sosirea participantilor

29 mai - primirea oficial ala scoala, prezentarea soclii si a activitatilor, vizitarea laboratoarelor, salilor de clasa, cunoasterea cadrelor didactice si a curriculumului.

Jocuri de spargere a ghetii si de cunoastere.

Prezentarea participantilor - Scoala 21 Sibiu si Scoala Podstawowa Wroclaw, sistemul educational. Jocuri de creativitate.

30 mai - participarea la activitati scolare, ore de istorie, matematica. Vizitarea orasului Wroclaw, Capitala Culturala Europeana in 2019. Vizita la Sky Tower.

31 mai - participarea la activitati scolare, muzica si sport. studii despre mediu si stiinta. Vizita la Gradina zoo.

1 iunie - activitati scolare in limba engleza. Europa si Uniunea europeana, prioritati europene. Kolejkowo.

2 iunie - activitati scolare - computer science, folosirea imprimantei 3D, limba poloneza. Jocuri. Kahoot de despartire, Certificate de participare. 

3 iunie - plecarea participantilor

 

 Elevii au fost însoțiți de cadrele didactice Mirona Câmpean, Bianca Ignat, Alexandra Ignat și directorul adjunct Crina Constantinescu, care au participat la acest schimb de experiență cu Școala Podstawowa, Wroclaw din Polonia, în cadrul acreditarii Erasmus + 2021-2027. 


*  

Articol ziarul Turnul sfatului https://www.turnulsfatului.ro/2023/06/08/cinci-elevi-si-patru-profesori-de-la-scoala-nr-21-din-sibiu-au-experimentat-sistemul-scolar-din-polonia-bdquo-copiii-au-fost-incantati-si-bine-primiti-rdquo-203528


*  *  *  *  * 


ERASMUS WEEK


24-28 aprilie 2023



Parte din programul Erasmus+ desfășurat la nivelul Scolii Gimnaziale nr. 21 Sibiu, școală acreditata Erasmus+ 2021-2027, este vizita partenerilor europeni de la Institutul-Școală Santa Anna din Premia de Dalt, Catalonia, Spania.






Proiectul Erasmus+ de la Școala 21 Sibiu presupune cooperarea cu parteneri europeni pentru promovarea valorilor europene in rândul elevilor, prin diverse activități. 

Timp de o săptămână, elevii scolii vor participa, alături de partenerii lor europeni de la IE Santa Anna la o serie de activități menite să promoveze sentimentul apartenentei la o comunitate europeana și înțelegere a diverselor culturi. 

Pe parcursul săptămânii, elevii vor participa la activități axate pe promovarea respectului reciproc, a cooperării și a muncii în echipă pentru a-și îmbunătăți abilitățile interpersonale în timp ce învață despre lumea mai largă din jurul lor. 

Programul acestei săptămâni este generos din punct de vedere educațional, elevii participând la ateliere, discuții, jocuri și evenimente culturale pentru a stimula înțelegerea și cooperarea interculturală. Activitățile vor oferi elevilor oportunitatea de a învăța unii de la alții, de a face schimb de idei și experiențe și de a dezvolta abilități care îi vor ajuta în viitor.


Programul complet al activităților organizate in aceasta săptămână - aici:


Prin participarea la activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ elevii dobândesc o înțelegere mai profundă a importanței valorificării diversității și respectării celorlalți, creând o comunitate mai tolerantă și mai empatică.


Coordonator proiect, 
prof. director Violeta Solomon




*  *  *  *  *  

Mobilitate  Erasmus+ 
la Institut Escola Santa Anna din Premia de Dalt, Spania
20-25 februarie 2023


(Foto: Vizita elevilor și a profesorilor la Primăria orașului Premia de Dalt)

În săptămâna 20-25 februarie 2023, un grup de elevi și profesori de la Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu a participat la o mobilitate Erasmus+ la partenerii europeni, Institut Escola Santa Anna din Premia de Dalt, Catalonia, Spania.

În cadrul acestei mobilități, elevii și cadrele didactice au descoperit cultura și civilizația catalană/spaniolă, au desfășurat activități de cunoaștere socio-culturală, activități didactice și schimburi de experiențe educative, au vizitat Primăria din Premia de Dalt, au participat la evenimente culturale și la programe extrașcolare.

„Cultura și civilizația din ambele țări vor ghida lista activităților, modernismul și Gaudi fiind unul dintre subiectele principale. Una dintre cele mai distractive activități la care am participat a fost un atelier de pregătit prăjituri moderniste. Ne bucurăm de o săptămână minunată alături de partenerii europeni!”, transmit cei plecați în Spania.

Mobilitatea face parte din activitățile europene organizate de Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu în cadrul Acreditării Erasmus+ pentru perioada 2021-2027.


Programul activităților Erasmus+ 



Articol in Turnul Sfatului Sibiu - AICI


Articles about the mobility at Institut Escola Santa Anna : 



 Activities: Catalan culture book 


*  *  *  *  * 


E+ Newsletter 6-10 februarie 2023


         In perioada 6-10 februarie 2023, Școala Gimnaziala nr. 21 Sibiu a primit vizita unui grup de 12 elevi si 4 profesori din scoli din Spania si Polonia, scoli partenere in cadrul programului Erasmus+.


        Școala Gimnaziala nr. 21 este acreditata pe programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 si desfășoară in toata aceasta perioada activități de mobilitate europeana pentru elevii si profesorii scolii, activități in parteneriat cu scoli europene.


        In aceasta săptămână, Școala a primit vizita a doua grupuri de elevi și profesori de la CEIP San Bartolome Orihuela-Alicante, Spania si Szkola Podstawowa 68 din Wroclow, Poland. 


        Activitățile desfășurate în aceasta săptămână au fost centrate pe cunoașterea culturii si civilizației tarilor partenere, interculturalitate, promovarea diversității lingvistice și învățarea limbilor străine, consolidarea identității europene și a cetățeniei active. 


        Elevii români au învățat, alături de partenerii străini, să fie deschiși valorilor naționale și culturale europene, să împărtășească și să promoveze cultura și civilizația românească, să acționeze în contextul schimbărilor globale, pentru a crea o Europa unită și diversificată.


        In perioada imediat următoare sunt prevăzute în programul de activități mobilități ale elevilor romani la școlile partenere, programul Erasmus+ dovedindu-se a fi o adevărată provocare pentru elevii care doresc să cunoască mai bine Europa si sistemele țcolare europene.


                                            Violeta Solomon, project coordinator

Articol in ziarul Turnul Sfatului - AICI



*  *  *  *  *


        In perioada 6 - 10 februarie, Școala Gimnazială nr. 21 găzduiește întâlnirea de proiect transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ - Școli acreditate 2021-2027.

        La întâlnire participă elevi din 2 școli europene cu tradiție în educație, CEIP San Bartolome - Orihuela, Alicante, Spania si Szkola Podstawowa 68 - Wroclaw, Polonia.

        Elevilor europeni și elevilor români parteneri li s-au pregătit o serie de activități interesante, care au ca scop promovarea culturii și civilizației țărilor europene implicate, cunoaștere și socializare, educație pe bază de proiect, promovarea valorilor naționale.

        Programul complet al manifestărilor - aici:



        Vom reveni cu imagini de la activitățile desfășurate.

                            Violeta Solomon - coordonator proiect



*  *  *  *  *


DISEMINARE CURS
Stress relief for wellbeing teacher/student
Budapesta, Ungaria, 24-28 octombrie 2022

https://docs.google.com/presentation/d/1yQM7OzZIG7Ay1woE6GnIIoJhCimOzPy9m5zzAXTLnx4/edit?usp=sharing



*  *  *  *  *


DISEMINARE ACTIVITATE JOBSHADOWING LA
College Leon Tolstoi, Le Mans, Franta,

9-13 mai 2022


https://docs.google.com/presentation/d/18c0DCbErOMaN49uqOf3OKnnVZ-HBV0B-qhlyRWOSFnQ/edit?usp=sharing



*  *  *  *  *


DISEMINARE CURS

Design the positive: positive thinking, positive communication and positive school spaces
Florenta, Italia, 2-7 mai 2022


https://docs.google.com/presentation/d/1DZ5NRm16piyolCeTYEgNdiUSs41si0EsZflSmC9nY3Q/edit?usp=sharing


*  *  *  *  *


APEL SELECŢIE


candidaturi individuale pentru echipa de proiect anual 2021


Cod proiect  - 2021-1-RO01-KA121-SCH-000007572
 
- proiect anual depus în cadrul Acreditării ERASMUS+ -
Cod acreditare: 2020-1-RO01-KA120-SCH-095393




*  *  *  *  *


Procedură de selecție a personalului didactic implicat în activitățile
din cadrul Programului ERASMUS+
 
Proiect anual 2021-1-RO01-KA121-SCH-000007572
 
Perioada de desfășurare: septembrie 2021 - noiembrie 2022





*  *  *  *  *  


Procedură de selecție a elevilor implicați în activitățile


din cadrul Programului ERASMUS+
 
Proiect anual 2021-1-RO01-KA121-SCH-000007572
 
Perioada de desfășurare: septembrie 2021 - noiembrie 2022




 


ERASMUS+ 2021-2027

Suntem Școală Erasmus+! 

Cu bucurie vă anunțăm faptul că 
Școala noastră a primit acreditare pentru desfășurarea de activități europene în cadrul Programului Erasmus+ 
pentru perioada 2021-2027.


Tipuri de activități pe care le vom organiza în această perioadă:

-  mobilități pe termen scurt ale elevilor 
- mobilități ale personalului didactic și didactic auxiliar
- activități de job-shadowing în școli partenere europene
- participare la cursuri de formare europene
- vizite pregătitoare la parteneri europeni
- găzduire grupuri de elevi din școlile/țările partenere
- organizare / găzduire de activități de job-shadowing pentru profesori europeni 
- proiecte eTwinning

Vă așteptăm să participați cu noi la toate aceste activități și s împărtășiți, alături de noi, activități de învățare șoi formare europene într-un mediu stimulant și creativ.

Fii  ERASMUS+ alături de noi!

Școala 21 Sibiu


*  *  *  *  *

Agenția Națională Erasmus+ 

Intro Erasmus+

Despre oameni

Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată va finanța parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi. Mai multe informații găsești aici. De asemenea, va susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul va finanța activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului. 

Despre buget

Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 - 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decât nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2017-2013 și reflectă importanța pe care UE o acordă acestor domenii și angajamentul de a investi în ele. 

Despre temele vizate în Erasmus+

Erasmus+ reunește șapte programe ale UE în domeniul educațieiformăriitineretului și susține, pentru  prima dată, sportul. Cele șapte programe europene de finanțare reunite sunt: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate. Având o abordare integrată, Erasmus+ oferă mai multe posibilități de cooperare între sectoarele educațieiformăriitineretului și sportului



Mai multe informații despre Programul Erasmus+ al UE  aici https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_en

*  *  *  *  *



* * * * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu